KAMINI NA DRVA

Kamin na drva – s kamini Nordica do kakovostnega, udobnega in toplega bivanja

Kamin na drva je po zaslugi ugodnega in okolju prijaznega lesa še vedno najbolj priljubljena izbira za ogrevanje doma. Poleg tega je kamin lahko lep okrasni element, ki bo v vašem domu ustvaril prijetno in toplo ozračje. Opazovanje igre plamenov bo v prostoru pričaralo posebno vzdušje, ki ga lahko ponudi le ogenj.

Kot kurivo za kamin navadno uporabljamo lesena polena ali pa lesene palčke oz. pelete. Glede na način ogrevanja pa kamine delimo na akumulacijske, toplovodne in toplozračne. Toplozračni kamin na drva ogreva prostor s sevanjem toplega zraka in poskrbi za kakovostno in hitro ogrevanje prostorov, saj lahko celoten prostor ogreje prej kot v eni uri. Najbolj pride prav v prostorih, ki jih je treba segreti na hitro. Akumulacijski kamini se za razliko od toplozračnih ponašajo s tem, da lahko prostor ogrevajo še več ur po končanem kurjenju. Termo kamini na drva pa za ogrevanje izrabljajo moč vode.

Tako kot peči lahko tudi kamin na drva Nordica priklopimo na centralni sistem ogrevanja in tako poleg prostorov ogrevamo tudi sanitarno vodo. Centralno ogrevanje tako pripomore k še večjemu udobju in bolj ekonomičnemu ogrevanju.

Kaminska peč na pelete – ugodna cena peletov prinaša nižje stroške ogrevanja

Z ogrevanjem na pelete bomo po zaslugi ugodne cene peletov prihranili kar polovico stroškov za ogrevanje. Lesni peleti so v celotni sestavljeni iz naravnega lesa – gre za surov, nepredelan les, ki je pod visokim pritiskom stisnjen v lesene palčke. Peleti so odlično gorivo tudi zato, ker je njihova kurilna vrednost visoka. Ker so ponavadi veliki le do nekaj centimetrov in so tudi lahki, jih zlahka prevažamo in skladiščimo.

Kaminska peč, pa tudi kamini in kotli na pelete, delujejo povsem samodejno, kar uporabniku zagotavlja visoko stopnjo udobja. Le napolniti mora zalogovnik in pritisniti gumb za vklop oz. izklop na termostatu. Ta omogoča dnevno ali tedensko programiranje, po katerem se kaminska peč na pelete prižiga in izklaplja sama. Samodejni vklop kaminske peči je še posebej dobrodošel zjutraj, da se lahko prebudimo v topel prostor. Kaminsko peč pa lahko upravljamo tudi s sobnim termostatom ali celo z mobilnim telefonom. Po potrebi jo prižigamo in ugašamo tudi ročno z daljincem ali s pritiskom na gumb na peči.

Odločite se za poceni in okolju prijazno ogrevanje. V trgovini Na pot med številnimi kamini izberite svoj kamin Nordica ali Color. Na voljo so tudi različne kaminske peči ter kotli na drva in pelete.

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!