OGREVANJE NA DRVA

Ogrevanje na drva in lesno biomaso, kamor sodijo peleti, briketi in sekanci, predstavlja okolju prijazen način ogrevanja z obnovljivimi viri.

Les in lesna biomasa sta tudi relativno poceni, zato so stroški ogrevanja tudi za polovico nižji od ogrevanja na kurilno olje. Kotel oziroma peč lahko priklopimo na centralni sistem ogrevanja in tako poskrbimo tudi za pripravo tople sanitarne vode. Za ogrevanje na drva pa se lahko uporablja tudi kamine, ki so namenjeni za kurjenje z drvmi ali lesnimi briketi. Primerni so za ogrevanje vikendov in počitniških hišic ali kot dodatno ogrevanje stanovanjskih hiš in tako ustavarjajo prijetno toplino, ki jo nudi pogled na plapolajoč plamen v kaminu. Za dodatno ogrevanje se priporoča predvsem uporaba sekancev.

Pravilna izbira peči ali kamina predstavlja izziv vsakemu gospodinjstvu, zato je ključnega pomena, da na podlagi razpoložljivih informacij izberemo takšno rešitev, ki bo ustrezala našemu objektu, željam in ekonomskim zmožnostim. Ustrezno izbrani ogrevalni sistem, njegova vgradnja in vzdrževanje bodo pripomogli k temu, da bo ogrevanje vašega doma še bolj varčno in učinkovito.

Ogrevanje na drva, ogrevanje s kamini, kaminske peči, peči na drva

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!