OGREVANJE NA DRVA

Ogrevanje na drva in lesno biomaso (drva) predstavlja okolju prijazen način ogrevanja z obnovljivimi viri.

Les in lesna biomasa sta tudi relativno poceni, zato so stroški ogrevanja nižji od ogrevanja na kurilno olje. Slovenija je ena najbolj pogozdenih držav v Evropi, zato je med opcijami načinov ogrevanja ogrevanje na drva še vedno pogosta izbira. Kotel oziroma peč lahko priklopimo na centralni sistem ogrevanja in tako poskrbimo tudi za pripravo tople sanitarne vode. Ogrevanje ne drva je učinkovita , stroškovno ugodna in okolju prijazna rešitev. Sodobne peči, kot so uplinjevalni kotli na drva, so zasnovane tako, da so emisije ogljika minimalne glede na učinkovitost. Začetna investicija je morda malo višja, saj pod obvezno opremo sodi tudi hranilnik toplote, je pa učinkovitost kotla veliko večja in emisije manjše. Poleg tega imajo ti kotli tudi večji volumen kurišča (prostor kamor se nalagajo drva), ter samodejno regulacijo dovoda zgorevalnega zraka, kar pomeni enostavno rokovanje kotla za uporabnika. Uplinjevalni kotli na drva so večinoma tudi na spisku Ekosklada, kar pomeni, da je kupec upravičen tudi do subvencije. Morda edina slabost ogrevanja na drva je priprava in skladiščenje drv.  Za ogrevanje na drva pa se lahko uporablja tudi kamine, ki so namenjeni za kurjenje z drvmi ali lesnimi briketi. Primerni so za ogrevanje vikendov in počitniških hišic ali kot dodatno ogrevanje stanovanjskih hiš in tako ustvarjajo prijetno toplino, ki jo nudi pogled na plapolajoč plamen v kaminu.

V naši ponudbi imamo na izbiro kar nekaj kotlov na uplinjevanje različnih proizvajalcev:

Atmos kotli na drva so sodobni uplinjevalni kotli na lesna polena. Narejeni so iz visokokvalitetne kotlovske pločevine. Polena se naložijo v zgornjo uplinjevalno komoro, ki ima velik volumen, kar omogoča daljši čas gorenja in možnost kurjenja polen velike dolžine. Dovod zraka se krmili s sesalnim ventilatorjem, kar omogoča hiter zagon kotla.

Centometal BiotecL je kompaktni kotel na drva izdelan iz visokokvalitetne kotlovske pločevine z uplinjevalnim (pirolitičnim) izgorevanjem in je namenjen ogrevanju objektov tako manjših kot malo večjih. Ima prostorno kurišče in kotel je nadgrajen z lambda sondo, katera omogoča regulaciji boljši nadzor nad gorenjem in dovodom svežega zraka.

Družina kotlov Stadler TVT - modeli kotlov GT (najcenejši), TR in LT je rešitev za varčno ogrevanje stanovanskih hiš. Kotli so učinkoviti in varčni. Nudijo tudi preprosto čiščenje in ob uporabi nastane minimalna količina pepela. Imajo dolgo življenjsko dobo.

UPK Smart je kotel na polena katerega izkoristek doseže 92%. Je enostaven za vzdrževanje in čiščenje ter ima dolgo življenjsko dobo. Sesalni ventilator nad vrati preprečuje izhod dimnih plinov in vonj v prostoru. Zaradi izjemne učinkovitosti nastaja pri izgorevanju minimalna količina pepela.

Kamini na drva Nordica Extraflame so visokokvalitetne kaminske peči. Njihov program zajema prostostoječe kamine tako klasičnega kot modernega izgleda.

Za kamine na drva Morsø je značilno ravnovesje med preprostostjo, estetiko in funkcionalnostjo. Kaminske peči Morsø so narejene iz kvalitetnega litega železa, ki je zelo odporno na izgorevanje. Debelina stene litega železa zagotavlja, da peč zelo dolgo ohranja toploto. Lito železo lepo porazdeli toploto, kar pomeni, da je toplota iz kaminov Morsø vedno prijetna.

Pravilna izbira peči ali kamina predstavlja izziv vsakemu gospodinjstvu, zato je ključnega pomena, da na podlagi razpoložljivih informacij izberemo takšno rešitev, ki bo ustrezala našemu objektu, željam in ekonomskim zmožnostim. Ustrezno izbrani ogrevalni sistem, njegova vgradnja in vzdrževanje bodo pripomogli k temu, da bo ogrevanje vašega doma še bolj varčno in učinkovito.

Ogrevanje na drva, ogrevanje s kamini, kaminske peči, peči na drva

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!