ELEKTRIČNI IN PLINSKI BOJLERJI

Bojlerji za ogrevanje sanitarne vode so postali del našega vsakdana in praktično nepogrešljivi, ko pride do potrebe po zagotavljanju maksimalnega udobja v vašem domu.

Na trgu je danes pestra paleta različnih boljerjev, vsak od njih pa ima svoje prednosti. Ob dejstvu, da segrevanje vode v povprečnem gospodinjstvu predstavlja 10 % vse porabe energije, izbira bojlerja vsekakor zahteva nekoliko več pozornosti.

Električni boljer za sanitarno vodo je med uporabniki še vedno je zelo priljubljen. Za svoje delovanje uporablja električno energijo, s pomočjo katere se voda segreva. Obstajata dva tipa: akumulacijski in pretočni bojlerji na elektriko. Prednost slednjih je v tem, da hitro segrejejo manjše količine vode, akumulacijski bojlerji pa so namenjeni segrevanju večjih količin vode, ki seveda traja dlje časa.

Malo manj poznani so plinski bojlerji, ki kot vir energije uporabljajo bodisi zemeljski bodisi utekočinjen naftni plin. Plinski bojler je lahko samostojen ali kombiniran, kar pomeni da poleg ogrevanja sanitarne vode služi še za ogrevanje prostorov. Plinski bojlerji imajo velik izkoristek (kar 90-odstotni), zelo enostavna je tudi regulacija delovanja. Tako kot električni boljer je tudi plinski bojler lahko akumulacijski ali pretočni.

Na pot keramične ploščice, toplotna črpalka za vodo sanitarna keramika keramika Ljubljana toplotne črpalke in ostali materiali

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!