SOLARNI SISTEMI

Solarni sistemi so tehnološko dovršeni in ekološki proizvodi, ki omogočajo tako ogrevanje objekta kot pripravo tople sanitarne vode. Delujejo na principu zbiranja sončne energije, ki jo nato pretvorijo v toploto.

Energija sonca je ena najbolj čistih energij, ki je na voljo prav vsem. Njeni potenciali so neizčrpni, poleg vsega pa je še brezplačna.

Sončni kolektorji so najpomembnejši del solarnega sistema. Sončno energijo zbirajo v vodo v ceveh ter jo preko medija prenesejo v hranilnik toplote – zalogovnik. Ta pa omogoči uporabo segrete vode za ogrevanje prostorov ali sanitarne vode. Solarni sistemi se delijo na tiste, ki imajo ploščate sončne kolektorje in se imenujejo solarni paneli, in tiste, ki imajo vakuumske oziroma cevne kolektorje.

Solarni sistemi so inovativen način ogrevanja s številnimi prednostmi: hitro in ekonomično montažo, nizkimi stroški obratovanja in vzdrževanja ter napredno inteligentno regulacijo, ki spremlja navade uporabnika ter beleži zgodovino delovanja ogrevalnega sistema in zunanjih vremenskih pogojev. Investicija v solarno ogrevanje se vam bo, kljub začetnim višjim stroškom za izgradnjo sistema, povrnila v manj kot desetih letih.

Solarni kolektorji, sončni kolektorji

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!