OGREVANJE NA OLJE

Ogrevanje na olje je še vedno med najbolj razširjenimi oblikami ogrevanja, čeprav cene kurilnega olja vseskozi naraščajo. Ker manj onesnažuje okolje, spada med ekološke načine ogrevanja.

Ogrevanje na olje spada med centralna ogrevanja, kar pomeni, da gorivo ne izgoreva v prostoru, temveč drugje, in tako s pomočjo vode (npr.: po ceveh za talno gretje), zraka ali pare prenese toploto v prostor, ki ga želite ogrevati. Ogrevanje na olje je lahko precej ekonomično, še zlasti če je oljni gorilec na kotlu pravilno nastavljen. Pomembno je, da rezervoar za kurilno olje redno čistite, reden pregled pa namenite tudi filtrom in gorilnikom.

V sistemih ogrevanja individualnih hiš je kotel na olje še vedno zelo razširjen. Peč na kurilno olje je toplotni vir sistema ogrevanja, ki kot primarni vir energije uporablja kurilno olje. Peči na kurilno olje so lahko talne ali stenske in jih v glavnem nameščajo v kotlovnice. Lahko pa kotel na olje postavimo tudi v stanovanje. Glede na temperaturni režim je peč na olje lahko visokotemperaturna, nizkotemperaturna in kondenzacijska. Nizkotemperaturna peč na olje med drugim omogoča talno gretje s cevmi ali stensko ogrevanje, kondenzacijska peč na kurilno olje pa zagotavlja najbolj čisto izgorevanje in najvišje izkoristke delovanja sistema za centralno ogrevanje.

Na pot keramične ploščice, toplotna črpalka za vodo sanitarna keramika keramika Ljubljana toplotne črpalke in ostali materiali

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!