TOPLOTNE ČRPALKE

Toplotne črpalke postajajo vse bolj razširjena rešitev za ogrevanje doma ter pripravo tople sanitarne vode.

Glavni razlog so nizki stroški ogrevanja, saj toplotne črpalke za ogrevanje stavb črpajo energijo iz okolja (iz zraka, podtalne vode ali zemlje), s pomočjo električne energije pa to energijo dvignejo na višjo temperaturno raven in oddajo toploto v ogrevalni sistem.

Za delovanje toplotne črpalke je res potrebne nekaj električne energije, vendar pa na drugi strani nimamo nikakršnih stroškov z gorivom. Nekaj prihranimo tudi pri gradnji: ne potrebujemo velike kurilnice, kotlovnice ali drvarnice, saj sta notranja enota in zalogovnik dokaj majhna in ju lahko postavimo skorajda kamorkoli.

Investicija v sistem toplotne črpalke je res nekoliko višja v primerjavi z ostalimi sistemi, toda zaradi nižjih obratovalnih stroškov se nam bo ta strošek povrnil v 5 do 7 letih, nato pa nam bo ostal le strošek za porabljeno električno energijo, ki je znatno manjši od stroška za kurilno olje ali za zemeljski plin.

Toplotna črpalka pomaga tudi zniževati emisije toplogrednega CO2, saj neposrednih emisij tega plina praktično ni. Zato velja za izjemno ekološki način ogrevanja.

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!