TOPLOTNE ČRPALKE

Toplotne črpalke postajajo vse bolj razširjena rešitev za ogrevanje doma ter pripravo tople sanitarne vode.

Glavni razlog so nizki stroški ogrevanja, saj toplotne črpalke za ogrevanje stavb črpajo energijo iz okolja (iz zraka, podtalne vode ali zemlje), s pomočjo električne energije pa to energijo dvignejo na višjo temperaturno raven in oddajo toploto v ogrevalni sistem.

Za delovanje toplotne črpalke je res potrebne nekaj električne energije, vendar pa na drugi strani nimamo nikakršnih stroškov z gorivom. Nekaj prihranimo tudi pri gradnji: ne potrebujemo velike kurilnice, kotlovnice ali drvarnice, saj sta notranja enota in zalogovnik dokaj majhna in ju lahko postavimo skorajda kamorkoli.

Investicija v sistem toplotne črpalke je res nekoliko višja v primerjavi z ostalimi sistemi, toda zaradi nižjih obratovalnih stroškov se nam bo ta strošek povrnil v 5 do 7 letih, nato pa nam bo ostal le strošek za porabljeno električno energijo, ki je znatno manjši od stroška za kurilno olje ali za zemeljski plin.

Toplotna črpalka pomaga tudi zniževati emisije toplogrednega CO2, saj neposrednih emisij tega plina praktično ni. Zato velja za izjemno ekološki način ogrevanja.

 

Toplotna črpalka za pripravo sanitarne vode

Sanitarna toplotna črpalka je toplotna črpalka za pripravo sanitarne vode. Segrevanje sanitarne vode je drugi največji strošek v družinskem proračunu poleg ogrevanja objekta. S sanitarno toplotno črpalko se stroški segrevanja tople vode zmanjšajo (v primerjavi z navadnimi bojlerji), investicija za nakup in montažo sanitarne toplotne črpalke ima zelo kratko vračilno dobo. Življenjska doba toplotne črpalke pa je  lahko zelo dolga - tudi preko 20 let.

Sanitarna toplotna črpalka poskrbi za veliko količino tople vode v vsakem trenutku in skozi celo leto. Poleg segrevanja sanitarne vode dobimo še brezplačno ohlajevanje kleti, shrambe ali manjših prostorov. Nove sanitarne toplotne črpalke imajo poseben antilegionelni program. Ta poskrbi, da se voda segreje nad 60°C in se s tem uničijo bakterije legionele v sistemu. Vzdrževanje toplotne črpalke za sanitarno vodo je zelo preprosto in nezahtevno. Toplotne črpalke pa so okolju tudi najprijaznejši način segrevanja.

V trgovini NA POT nudimo toplotne črpalke za pripravo sanitarne vode znamke Kronoterm in Vaillant.

Kronoterm je slovensko podjetje, ki že dolga leta izdeluje toplotne črpalke. Najbolj prodajni model toplotne črpalke za sanitarno vodo je model SILVER, ki se dobi v dveh velikostih; 200l WP2LF-202S in 300l WP2LF-302S. Prednost modela Silver je:

  • Prijazno in enostavno upravljanje preko LCD zaslona
  • Dodatno 1,5kw električno grelo z avtomatsko funkcijo antilegionelnega programa
  • Odlično razmerje med prihranki in investicijo
  • Možnost montaže dodatnega vira toplote na kotlovski prenosnik
  • Vklop na nizko tarifo
  • Možnost prostorske postavitve zajema in izpiha zraka ali vodenega zraka, zahvaljujoč prilagodljivi tehniki zračnih kanalov KRONO-FLEX

Poleg modela Silver pa ima Kronoterm v svoji ponudbi še osnovni in cenejši model STAR in najučinkovitejši model ECO.

Toplotna črpalka Kronoterm ima prilagodljiv sistem zajema in izpiha zraka - sistem Kronoflex. Inovativna konstrukcija omogoča prilagajanje mesta zajema in izpiha zraka. Pri prostorski postavitvi toplotna črpalka zajema in vrača zrak nazaj v prostor, kjer je postavljena. Postavitev omogoča, da kanale nastavimo na optimalno kroženje hladnega in toplega zraka. Kanalski način vodenja zraka pa omogoča, da zrak usmerimo v drug prostor - zajem in izpih usmerimo iz drugega prostora / zajem peljemo iz enega prostora, izpih pa v drug prostor.

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!