KROGLIČNI VENTILI

Kroglični ventili so zaradi svoje funkcije nepogrešljivi pri vsaki napeljavi. Njihova naloga je namreč uravnavanje pretoka tekočin ali plinov, na primer po vodovodni napeljavi. 

Ker imajo kroglični ventili tako pomembno funkcijo v napeljavi, je ključno, da izberete resnično kakovosten izdelek. Pa ne samo to, kroglični ventili morajo ustrezati oziroma biti primerni za tisto, za kar jih potrebujete. Zato je najbolje, da izbiro krogličnih ventilov prepustite strokovnjakom, na primer vodoinštalaterju, ki vam prenavlja vodovodno napeljavo. Ta zanesljivo najbolje ve, kaj potrebujete.

Kroglični ventili so sestavljeni iz ohišja, ustreznih tesnil in ročice, s katero reguliramo pretok ter krogle, katere naloga je nadzor pretoka. Na sredini krogle je odprtina. Ko je krogla ustrezno obrnjena (odprtina je vzporedna s konci ventila), prepušča pretok (na primer vode), ko pa je odprtina v krogli obrnjena pravokotno, je pretok onemogočen.

A naj vas njihova relativno enostavna zasnova ne zavede. Kroglični ventili so izjemno zanesljivi, saj lahko tudi po več letih neuporabe z njimi popolnoma zapremo pretok. Ker so tako vsestransko uporabni, se veliko uporabljajo tako v industriji kot v napeljavah zasebnih stanovanjskih zgradb.

Kroglični ventili

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!