DIMNIŠKE CEVI

Dimnik predstavlja končni člen hišnega ogrevalnega sistema, ki skrbi za odvajanje dimnih plinov iz kurilnih naprav, kot so peči, kamini in štedilniki. Zato je izredno pomembno, da so dimniške cevi v dobrem stanju oziroma da ustrezajo novejšim standardom. 

Nove kurilne naprave, ki imajo veliko boljši izkoristek kot tiste pred leti, so velikokrat prevelik zalogaj za prestar in neustrezen dimnik. Zato so sodobni dimniki izdelani iz trpežnejših materialov, ki so odporni proti koroziji, hkrati pa nudijo dobro toplotno izolacijo.

Dimniške cevi iz nerjavečega jekla so bistveno bolj vzdržljive od klasičnih. Kemični procesi, kot sta korozija in rjavenje, se odvijajo precej počasneje. Material je odporen proti kislinam, ki nastajajo med izgorevanjem. Inox dimniki so neprepustni, prav tako pa nerjaveče dimniške cevi kljub velikim temperaturnim spremembam niso občutljive na krčenje in raztezanje materiala. Tako hitro, kot se ogrejejo, se tudi ohladijo. Ker inox izpolnjuje vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja, predstavljajo inox dimninške cevi najboljšo rešitev za novogradnje. Zlahka pa nadomestijo tudi stare in dotrajane dimniške cevi. Ob pravilni uporabi in vzdrževanju bo nerjavni dimnik vašemu ogrevalnemu sistemu zagotavljal dolgo življenjsko dobo.

Na pot keramične ploščice, toplotna črpalka za vodo sanitarna keramika keramika Ljubljana toplotne črpalke in ostali materiali

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!