Skip to content
Pokličite nas 041 546 328!

CEVI ZA DIMNIKE PREDSTAVLJAJO POMEMBEN DEL OGREVALNEGA SISTEMA

Cevi za dimnike so lahko izdelane iz železa ali pa iz nerjavečega jekla inox, ki je precej bolj vzdržljiv material od navadnega železa. To omogoča, da se kemični procesi, kot sta korozija in rjavenje, odvijajo precej počasneje, obenem pa je material odporen na vse kisline, ki nastajajo pri izgorevanju. Nerjaveča cev za dimnik je plinotesna in lahka, njena površina je gladka in neporozna, predvsem pa ni občutljiva na velike temperaturne spremembe, zaradi česar se material ne krči in ne razteza.

Ker imajo inox dimniki dolgo življenjsko dobo, hkrati pa izpolnjujejo vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja, so najboljša rešitev za novogradnje. Pravilno zgrajeni dimniki so temelj nemotenega in učinkovitega delovanja ogrevalnega sistema, zato jim moramo še pred gradnjo hiše posvetiti dovolj pozornosti. Dimnik potrebujeta vsak kamin in vsaka kaminska peč, pa naj delujeta na pelete, drva, olje ali plin.
Nerjaveče cevi za dimnike pa pridejo prav tudi pri sanaciji starejših dimnikov. Kadar so ti dotrajani in ne morejo več zadrževati ognja ali dima, so namreč lahko tudi zelo nevarni.

ENOSLOJNE IN TROSLOJNE DIMNIŠKE CEVI

Če so enoslojne dimniške cevi ustrezno izolirane, jih lahko uporabimo tako za sanacijo starih, že obstoječih dimnikov, kot tudi za gradnjo novih. Najbolj pogost način sanacije je vgradnja nerjaveče oziroma inox dimniške cevi v dimnik. Takšna sanacija je hitra in enostavna, predvsem pa cenovno ugodna. V primeru dotrajanosti in resnejših poškodb dimnika, pa je tega treba porušiti in na njegovo mesto postaviti novega. Enoslojni dimniki so primerni tako za ogrevanje na drva in pelete kot za ogrevanje na olje in plin.

Troslojne cevi za dimnike so dobro izolirane, zato jih lahko namestimo tako na zunanjo stran poslopja kot tudi v notranjost. Prednosti, ki jih prinašajo troslojni dimniki v primerjavi s klasičnimi, so zelo dobra, neprekinjena izolacija, majhna teža in estetska dovršenost. Takšen dimnik tudi ne zasede veliko prostora.
Tako enoslojne kot troslojne inox dimnike odlikuje tudi hitra in enostavna montaža, saj posebno oblikovani spojni elementi zagotavljajo montažo brez varjenja ali vrtanja cevi.

Za brezskrbno ogrevanje na drva, pelete, olje ali plin izberite inox dimnike. Vaš kamin ali kaminska peč si zaslužita le najboljše. Najboljše pa boste dobili v trgovini Na pot. Vsi dimniki, dimniške cevi in priključki so opremljeni z ustreznimi certifikati in izjavami o skladnosti.

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!