OGREVANJE RAZLIČNIH OBJEKTOV

Ogrevanje objektov na različne načine (s toplotnimi črpalkami ali bojlerji za sanitarno vodo ter ogrvanje na drva, pelete, olje ali plin).

Se lotevate novogradnje in ne veste, kakšen način ogrevanja bi bil za vas najboljši? Razmišljate o menjavi centralne napeljave? V podjetju Na pot vam nudimo različne rešitve za kakovostno ogrevanje vašega doma.

SISTEMI ZA UČINKOVITO OGREVANJE PROSTOROV

Za ogrevanje prostorov v zimskih in ostalih hladnejših dneh pridejo v poštev različni sistemi ogrevanja. S pomočjo našega podjetja se lahko odločite za:

  • Ogrevanje na drva
  • Ogrevanje na pelete
  • Ogrevanje na olje
  • Ogrevanje na plin
  • Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko
  • Solarno ogrevanje sanitarne vode

Les je dandanes relativno poceni, zato ogrevanje na drva oz. lesno biomaso predstavlja izredno priljubljen način gretja prostorov. Pri ogrevanju z lesom varujemo naše okolje in smo neodvisni od svetovnega trga. Prvi korak je vedno izbira vrsta lesne biomase. Na voljo so lesna polena ali peleti. Kotel na pelete pogojuje dovolj velik prostor za kotlovnico, saj je potreben poleg kotla še silos za shranjevanje peletov in morebiti hranilnik toplote. Kotel na polena je prostorsko manj zahteven, saj se lahko odločite za povsem klasične na polena ali take na uplinjevanje, pri katerih je tudi potreben hranilnik toplote. Za ogrevanje na drva pa se lahko uporablja tudi kamine, ki so namenjeni za kurjenje z drvmi ali lesnimi briketi. Primerni so za ogrevanje vikendov in počitniških hišic ali kot dodatno ogrevanje stanovanjskih hiš in tako ustavarjajo prijetno toplino, ki jo nudi pogled na plapolajoč plamen v kaminu. Obstajajo pa tudi termo peletni kamini, ki so namenjeni za  ogrevanje stanovanjskih stavb preko sistema centralnega ogrevanja. Odlikuje jih izredno visok izkoristek in enostavna uporaba. Ti kamini imajo že vgrajeno črpalko in ekspanzijsko posodo, polnilni ventil, odzračevalni lonček, regulacijo delovanja in tedenski programator.

OGREVANJE NA OLJE

Zelo razširjena je tudi uporaba kurilnega olja. Ogrevanje na olje je z ustreznimi kotli zelo učinkovito ter, za razliko od nekaterih metod, neodvisno od vremena. Čeprav cene kurilnega olja vseskozi naraščajo, veliko ljudi še vedno prisega na ogrevanje na olje.

OGREVANJE NA PLIN

Eden izmed bolj ekonomičnih načinov ogrevanja objektov je ogrevanje na plin. Priključitev plinske peči za centralno ogrevanje na obstoječo infrastrukturo je precej enostavno, poleg tega je ogrevanje na plin prijazno okolju, saj ne onesnažuje zraka ali podtalnice.

BOJLERJI ZA SANITARNO VODO

Ogrevanje sanitarne vode z bojlerji je možno na elektriko z električnimi bojlerji za sanitarno vodo, preko centralne napeljave ali z vse bolj priljubljenim ogrevanjem na toplotne črpalke. Toplotne črpalke imajo pred klasičnimi viri ogrevanja številne prednosti. Glavni sta zagotovo nižji stroški ogrevanja (nekoliko višja je le začetna investicija) ter zmanjšanje onesnaževanja okolja. Za ogrevanje s toplotno črpalko obstaja tudi možnost pridobitve subvencije s strani EKO sklada.

Za ogrevanje sanitarne vode z bojlerji lahko uporabite tudi solarno ogrevanje. Na dolgi rok solarno ogrevanje predstavlja izredno ugodno investicijo, saj je sončna energija, ki predstavlja obnovljiv vir energije, brezplačna. Solarni sistemi so sistemi prihodnosti, saj tehnologija na tem področju napreduje s svetlobno hitrostjo. Pozanimajte se tudi o tem, od česa je odvisna cena bojlerjev.

RADIATORJI IN TERMOSTATSKI VENTILI

Toplovodno ogrevanje z radiatorji je najbolj razširjen način zagotavljanja primerne temperature v bivalnih in delovnih prostorih. V trgovini Na pot imamo pestro ponudbo radiatorjev višjega kakovostnega razreda Radel (DeLonghi), Korado, Vogel&Noot, Aklimat in cevnih radiatorjev Bial. Da bi zadostili zahtevam po čim učinkovitejši in ekološko sprejemljivi rabi energije in udobju, je dandanes nujna vgradnja termostatskih ventilov in termostatskih glav na radiatorje. Nudimo kakovostni znamki Danfoss in Far.

PESTRA IZBIRA OPREME IN PRIPADAJOČIH MATERIALOV ZA OGREVANJE

V naši bogati ponudbi je zajeta celotna oprema ter pripadajoči materiali za učinkovito in ekonomično ogrevanje različnih objektov. Na voljo so vam kakovostne peči na drva in pelete, olje in plin, radiatorji, bojlerji, toplotne črpalke (Termotehnika) in solarni sistemi, gorilci (Bentone, CTC), obtočne črpalke Grundfoss in Willo, ventili in cisterne za olje (Rotex, Nau). Vsi omenjeni produkti za ogrevanje so izdelki priznanih proizvajalcev, kot so npr. Buderus, Viadrus in Atmos, DeDietrich, Sime, CTC, Thermital, Vaillant, Ferolli in drugi. Po ugodnih cenah vam nudimo tudi inox in železne dimniške cevi, izolacijo za cevi ter ves drobni material za centralno kurjavo. Poleg tega je naše podjetje specializirano za trženje izdelkov, povezanih z vodovodno napeljavo, na voljo pa vam je tudi celotna kopalniška oprema.

V trgovini Na pot vam je po ugodni ceni na voljo tudi kakovosten detektor ogljikovega monoksida (CO).

Na pot keramične ploščice, toplotna črpalka za vodo sanitarna keramika keramika Ljubljana toplotne črpalke in ostali materiali

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!