TALNO OGREVANJE JE VEDNO BOLJ PRILJUBLJENO

Talno ogrevanje je sistem ogrevanja tal. Tla grejemo tako, da v njih položimo cevi za talno gretje, po katerih se potem pretaka vroča voda in jih tako greje.

Toplota iz cevi, po katerih kroži voda, se prenese v talno konstrukcijo. Talno gretje s cevmi postaja vedno bolj priljubljen način ogrevanja. Uporablja se tako v stanovanjskih hišah, kot tudi v pisarnah in drugih javnih površinah.

S talnim ogrevanjem pa ne grejemo le tal, pač pa tudi sam prostor. Ena od večjih prednosti talnega gretja s cevmi je ta, da se zrak v prostoru enakomerno segreva, saj ga ogreva velika ogrevalna površina. Tla oddajo toploto zraku, topel zrak se dviga in se razporedi po vsem prostoru. Stroški ogrevanja so za približno 10% nižji od ogrevanja s klasičnimi radiatorji, saj je učinkovitost izmerjena nekje med 50% in 80%, medtem ko je učinkovitost ogrevanja z radiatorji 30%.

Zraven boljšega energetskega izkoristka pa se v prostoru poveča tudi bivalna kvaliteta; zrak v prostoru je manj izsušen, v prostoru se giblje manj prašnih delcev, saj se zrak počasneje dviguje, prav tako bo ogreta tudi vsa talna površina. Talno gretje s cevmi pa v prostoru pusti tudi estetski pridih, saj nimamo več potrebe po montaži radiatorjev.

Zraven kopice dobrih lastnosti pa ima sistem talnega ogrevanja tudi eno pomanjkljivost – neodzivnost na hitre spremembe. Ker se s tem sistemom najprej ogreva celotna površina tal, ki se segreva dolgo časa, je nemogoče prostor hitro segreti ali ga nato hitro ohladiti.

Na pot keramične ploščice, toplotna črpalka za vodo sanitarna keramika keramika Ljubljana toplotne črpalke in ostali materiali

OGREVANJE NA ELEKTRIKO ALI S CEVMI ZA TALNO GRETJE

Ko govorimo o talnem ogrevanju, največkrat govorimo o sistemu, pri katerem je  medij voda. Poznamo pa tudi električno ogrevanje.
Poznamo več vrst električnega talnega ogrevanja:

  • sistem z bakrenimi žičkami,
  • sistem z grelno kovinsko folijo,
  • sistem z aluminijastim grelnim trakom,
  • sistem, kjer je grelni kabel pritrjen na mrežo iz steklenih vlaken.

Električno talno ogrevanje je cenovno ugodneje od klasičnega talnega ogrevanja. Lažja pa je tudi montaža sistema. Izvedba električnega talnega ogrevanja je možna pod vse talne podloge.

CENA TALNEGA GRETJA S CEVMI JE UGODNA, KAKOVOST PA VISOKA

Obiščite našo spletno stran in si oglejte cenik cevi za talno gretje. Povpraševanje nam lahko pošljete po e-mail naslovu. Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi na telefonski številki, ki jo najdete na naši spletni strani. Veseli pa bomo tudi obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko s strokovnjaki posvetujete o izbiri sistema talnega ogrevanja, ki bo idealen za vas in vaše potrebe. Z večletnimi izkušnjami podkovani strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali priti do prave odločitve. Oglejte si naše izdelke in se prepričajte o kvaliteti cevi za talno gretje!

Na pot keramične ploščice, toplotna črpalka za vodo sanitarna keramika keramika Ljubljana toplotne črpalke in ostali materiali

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!