FUNKCIONALNI KROGLIČNI VENTILI

KROGLIČNI VENTILI

Podjetje Na pot je na trgu že dobrih 20 let. Naša ponudba je usmerjena predvsem v izdelke za centralno ogrevanjevodovodno napeljavo in kopalniško opremo, pri nas pa seveda najdete še mnogo več. Med drugimi izdelki so vam na voljo tudi kroglični ventili, ki so pri vsaki napeljavi nepogrešljivi. Kroglični oziroma krogelni ventil je namreč nujen sestavni del vodovodne napeljave, ogrevalnih in energetskih sistemov itd. Njegova naloga je uravnavanje pretoka tekočin ali plinov – na primer po vodovodni napeljavi. Kroglični ventili imajo zaradi svoje funkcije pomembno mesto v vsaki napeljavi, zato je izbira pravega izdelka izjemno pomembna.

KAKO SO SESTAVLJENI KROGLIČNI VENTILI

Kot že ime samo namiguje, kroglični ali krogelni ventil sestavlja tudi krogla, katere naloga je nadzor pretoka. Poleg tega so kroglični ventili sestavljeni še iz ohišja, ustreznih tesnil in ročice, s katero reguliramo pretok. Na sredini krogle je odprtina. Ko je krogla ustrezno obrnjena (odprtina je vzporedna s konci ventila), prepušča pretok (na primer vode), ko pa je odprtina v krogli obrnjena pravokotno, je pretok onemogočen. Kljub svoji relativno enostavni zasnovi pa so krogelni ventili izjemno zanesljivi, saj lahko tudi po več letih neuporabe z njimi popolnoma zapremo pretok. Ker so tako vsestransko uporabni, se veliko uporabljajo tako v industriji kot v napeljavah zasebnih stanovanjskih zgradb.

KAKŠEN KROGELNI OZIROMA KROGLIČNI VENTIL IZBRATI

Ker imajo krogelni ventili pomembno funkcijo v napeljavi, je najpomembneje, da izberete resnično kakovosten izdelek. Pozorni bodite tudi na to, da so kroglični ventili, ki jih kupite, ustrezni oziroma da so primerni za tisto, za kar jih potrebujete. Če prenavljate vodovodno napeljavo, je najbolje, da vse elemente izbere vodoinštalater, saj ta zanesljivo najbolje ve, kaj potrebujete. Med krogličnimi ventili, ki jih imamo v ponudbi v trgovini, vam bo z veseljem pomagalo izbrati tudi naše osebje. Podjetje Na pot je namreč bistveno več kot le prodajalna – svojim strankam smo na voljo tudi za svetovanje ter projektiranje in izdelavo vodovodne napeljave, centralnega ogrevanja in kopalnic.

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!