BOJLERJI ZA VODO

BOJLERJI ZA SANITARNO VODO – GRELNIKI VODE

Blagovne znamke: Lentherm, Termotehnika Kronovšek, Buderus

 

 

ELEKTRIČNI, KOMBINIRANI IN PLINSKI BOJLERJI ZA SANITARNO VODO

Prve oblike vodovodne napeljave segajo daleč v zgodovino, tekoča voda v bivalnih prostorih pa se je pojavila precej kasneje. Veliko novost so pomenili tudi bojlerji za sanitarno vodo, s katerimi se je življenje ljudi v kopalnici in kuhinji bistveno spremenilo. Boljer za sanitarno vodo (električni, kombinirani, plinski boljlerji) so postali del našega vsakdana, zdaj je naša glavna dilema v tem, katere vrste grelnik vode izbrati. V podjetju Na pot d.o.o. imamo za vas na voljo pestro paleto različnih boljerjev za sanitarno vodo, vsak od njih pa ima svoje prednosti. Če se ne morete odločiti, kateri izmed njih je za vas najprimernejši, nas pokličite ali obiščite in z našimi sodelavci vam bomo predstavili posamezne tipe grelnikov ter njihove lastnosti.


ELEKTRIČNI BOJLERJI ZA SANITARNO VODO

Med uporabniki je med različnimi bojlerji še vedno zelo priljubljen električni boljer za sanitarno vodo. Za svoje delovanje uporablja električno energijo, s pomočjo katere e voda segreva. Obstajata sva tipa: pretočni in akumulacijski bojlerji na elektriko. Prednost slednjih je v tem, da hitro segrejejo manjše količine vode, akumulacijski pa so namenjeni segrevanju večjih količin vode, ki seveda traja dlje časa. Izbira je seveda odvisna od vaših potreb, ki jim smiselno prilagodite tudi velikost. Morda se zdi poglobljeno razmišljanje o tem, kakšen grelnik vode je najprimernejši za nas (električni, plinski bojler), nekoliko pretirano, a dejstvo je, da segrevanje vode v povprečnem gospodinjstvu pomeni 10 % vse porabe energije, kar pa še zdaleč ni zanemarljivo. Bojlerji so namreč lahko kar 'požrešni' porabniki, zato razmislek ni odveč.

 

PLINSKI BOJLERJI ZA SANITARNO VODO

Plinski bojlerji so v Sloveniji za malenkost redkejši kot električni, kot vir energije pa uporabljajo bodisi zemeljski bodisi utekočinjen naftni plin. Plinski bojler je lahko samostojen ali kombiniran. Prva različica je plinski bojler za sanitarno vodo, kombinirani pa služi poleg tega še za ogrevanje prostorov. Plinski bojlerji imajo velik izkoristek, zelo enostavna je tudi regulacija delovanja. Samostojni plinski bojlerji imajo kar 90-odstotni izkoristek. Tako kot električni boljer je tudi plinski bojler lahko akumulacijski ali pretočni.

 

Bojlerji Lentherm