CISTERNE ZA KURILNO OLJE

 

Blagovni znamki: Shutz, Rotex

V ponudbi podjetja Na pot so poleg izdelkov za vodovodno napeljavo, kopalniške opreme in mnogih drugih produktov na voljo tudi sistemi za centralno ogrevanje, kamor spadajo tudi cisterne za olje. Kljub številnim drugim različicam centralnega ogrevanja, v Sloveniji za ogrevanje objektov še vedno največ uporabljamo ravno sistem ogrevanja na olje, pri katerem je cisterna oziroma rezervoar za kurilno olje bistveni del napeljave. Izbira cisterne za olje je odvisna od različnih dejavnikov, predvsem pa je pomembno, da uporabniku ustreza njena velikost in kakovost. Če ste se odločili za tovrstno centralno ogrevanje v novogradnji ali pa bi radi le zamenjali staro in dotrajano napeljavo, se obrnite na strokovnjake v podjetju Na pot. Pomagali vam bomo z nasveti, načrtovanjem in izdelavo.

CISTERNA/REZERVOAR ZA KURILNO OLJE – NADZEMNA, PODZEMNA ALI HIŠNA

Pri odločanju za postavitev cisterne za kurilno olje se pojavi tudi vprašanje, kam jo pravzaprav namestiti. Odločitev je odvisna predvsem od vas in od prostora, ki ga imate na razpolago. Ena od možnosti je, da jo namestite zunaj objekta, s čimer se izognete zasedanju prostora v kleti. Takšne cisterne za olje lahko stojijo na površini, lahko pa se odločite tudi za podzemno namestitev, kar pomeni, da na površini ne bo vidna. Ne glede na to, za katero različico se boste odločili, je najpomembneje, da se pred tem posvetujete s strokovnjakom in skupaj z njim pretehtate vse možnosti.

 

ČIŠČENJE CISTERNE ZA OLJE

Zaradi različnih dejavnikov je tudi rezervoar oziroma cisterno za kurilno olje včasih treba očistiti. Najpogosteje se v njem naberejo usedline in voda, in sicer zaradi kondenzacije, slabe kakovosti goriva, rjavenja cisterne, staranja goriva … V tem primeru pogosto pride do nepravilnega delovanja celotnega sistema centralnega ogrevanja. Da se temu izognemo, je pomembno občasno pregledovanje cisterne za olje, s katerim še pred težavami opazimo nečistoče. Ves čas je treba tudi skrbeti, da je kakovostno in da je cisterna za kurilno olje v ustreznem stanju. Če pa do nepravilnosti že pride, pa čim prej poskrbite, da se čiščenja cisterne za kurilno olje loti podjetje, ki je za to specializirano in bo zagotovilo tudi, da se odpadki varno zavržejo.